Egusi / EGUSI
 
 
Egusi: shelled/geschält
 

Egusi ist eine verdickte Soße, zubereitet mit Kürbiskernen, Wasser und Öl, sie enthält daneben Blattgemüse/sonstiges Gemüse, afrikanische Kräuter, Gewürze und  Fleisch oder Fisch. Man kann Egusi aus europäischer Sicht als die Gemüsesoße zu Fleisch- oder Fischstücken ansehen.

Egusi wird in Afrika zumeist mit Garri oder FuFu serviert.

 

 
Egusi seeds are the fat- and protein-rich seeds of certain cucurbitaceous plantsEgusi is a kind of sauce-stew thickened with the ground seeds and popular in West Africa, with considerable local variation. Besides the seeds, water, and oil, egusi soup typically contains leaf vegetables, other vegetables, seasonings, and meat. Typical leaf vegetables for egusi soup include bitterleaf and celosia. Typical other vegetables include tomatoes and okra. Typical seasonings include chiles, onions, and iru (fermented beans). Typical meats include - beef, goat, fish, shrimp, or crayfish.
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